Huawei bundelt financiële taken in Amstelveen

Simon Xin, baas van Huawei Benelux

Het Chinese ict-concern Huawei wil in zijn vestiging in Amstelveen een financieel servicecentrum onderbrengen voor de ondersteuning van zijn Europese activiteiten. Dit 'treasury center' moet in de komende drie jaar worden uitgebouwd. Hoeveel medewerkers er gaan werken is nog onbekend. De opening van dit center past in de plannen van Huawei om in de komende jaar de Europese organisatie uit bouwen met 5500 medewerkers. NU werken er ruim 7500 mensen, waarvan zo'n 450 in Nederland.

Simon Xin, chief operating officer van Huawei Benelux, kan nog niet aangeven hoeveel van die 5500 nieuwe personeelsleden in Nederland komen te werken. Dat moet nog nader worden bepaald. 'Het kan bijvoorbeeld zijn dat we een bepaalde expertise willen opbouwen en dat daarvoor een R&D-centrum in Nederland wordt gezet omdat hier die expertise voorhanden is. Alleen dat hebben nu nog niet definitief uitgewerkt.'

Wel meldt Xin dat in ieder geval de beslissing is gekomen om een aantal financiële taken die met de kasstroom en betalingen te maken hebben, te centraliseren in Nederland. Op het kantoor in Amstelveen is voor zo'n 'shared service center' ruimte. Huawei heeft nog wel even zijn licht opgestoken bij staatssecretaris Frans Weekers van Financiën of de aangescherpte belastingmaatregelen voor buitenlandse bedrijven nog invloed zou kunnen hebben. Maar Weekers benadrukte dat die vooral zijn gericht op houdstermaatschappijen die in Nederland alleen een postbus en geen activiteiten ontplooien. 

Rode loper

De staatssecretaris herhaalde dit standpunt gisteren tijdens de opening van een nieuwe showroom in de Huawei-vestiging in Amstelveen. 'Wij rollen de rode loper niet meer uit voor bedrijven die in Nederland alleen een postbus willen openen. Ze moeten echt inhoud toevoegen en Huawei is hier een goed voorbeeld van.'    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

We rollen de rode loper niet meer uit. Dus wel ooit gedaan.

Net als Syrië; we hebben dus wel chemische wapens.
Of "de participatiemaatschappij"

Huawei is een serieuze speler op netwerk en communicatievlak. Het vorige commentaar is wat mij betreft ongepast om een verband te leggen wat in het vorige comment staat.

Misschien kan de redactie het nog eens 5* lezen en dan verwijderen, ipv 3 sterren geven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-19T16:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.