Investeerder stoot deel aandelen Ordina af

Project Holland Fonds brengt belang in dienstverlener terug

Dit artikel delen:
Ordina

Investeerder Project Holland Fonds biedt 10 tot 15 procent van zijn aandelen in ict-dienstverlener Ordina te koop aan. Maximaal 13.846.626 aandelen Ordina worden vandaag in een ‘accelerated bookbuild offering’ aan institutionele beleggers en andere gekwalificeerde investeerders aangeboden. Project Holland Fonds sprong in 2011 financieel bij toen het niet goed ging met Ordina. Nu Ordina weer op de rit staat, wil de investeerder zijn rendement trekken.

Gisteren sloot de koers van een aandeel Ordina op 1,98 euro. Dit zou inhouden dat Project Holland Fonds maximaal bijna 27,5 miljoen euro zou gaan incasseren. Na bekendmaking van het aandelenaanbod zit de koers van een aandeel Ordina in de lift. Project Holland Fonds betaalde in 2011 4,2 miljoen euro toen Ordina via een aandelenemissie extra geld ophaalde om schulden in te lossen. In die ronde werd in totaal veertig miljoen euro opgehaald. Project Holland Fonds had toen al een belang in Ordina. Daarnaast is niet bekend of de investeerder in die aandelenemissie meer aandelen heeft gekocht. Het totale belang van Project Holland Fonds in Ordina lag tussen de 21 en 29,9 procent.

Liquiditeit vergroten

‘In 2011 hebben wij de kans gekregen om Ordina te helpen met de financiële herstructurering, waardoor wij een aanzienlijk belang in Ordina hebben opgebouwd’, zegt Bart Timmer, managing director bij Project Holland Fonds. ‘Inmiddels is Ordina goed op koers met zijn managementagenda. Voor ons is nu het moment gekomen om een deel van ons rendement te realiseren en de weg vrij te maken voor nieuwe aandeelhouders en daarmee de liquiditeit van het aandeel te vergroten en de aandeelhoudersstructuur van de onderneming te verbreden. Project Holland Fonds is onverminderd positief over Ordina en zijn management en blijft dan ook als grootaandeelhouder gecommitteerd aan deze onderneming.’

‘Project Holland Fonds heeft Ordina op de hoogte gesteld van de voorgenomen verkoop van aandelen’, zegt Ordina-ceo Stépan Breedveld. ‘Project Holland Fonds is voor Ordina een belangrijke aandeelhouder gebleken tijdens de versterking van onze kapitaalstructuur in 2011. Het feit dat Project Holland Fonds nu zijn belang reduceert, biedt nieuwe mogelijkheden voor andere beleggers, die geïnteresseerd zijn in ons aandeel. Een meer liquide aandeel met een bredere aandeelhoudersbasis is belangrijk voor onze onderneming en zijn stakeholders. Wij zijn verheugd dat Project Holland Fonds grootaandeelhouder van Ordina blijft, want het is een constructieve en stabiele partij.’

Inschrijving

De inschrijving is inmiddels open en zal naar verwachting niet later dan 15 januari 2014 17.30 uur Nederlandse tijd worden gesloten, waarna de definitieve prijs en het definitieve aantal aandelen zal worden vastgesteld. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 20 januari 2014.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Ordina ziet financiële positie iets verbeteren

Ordina boekt verlies en reorganiseert

Kwartaalomzet Ordina zakt onder 100 miljoen

Ordina stelt nieuwe financieel directeur aan

CFO Bart de Jong verlaat Ordina

Ordina: Oorlog voeren wij in de markt, niet intern

Ordina sluit 2012 af met minieme winst

Ordina boekt meer winst door reorganisatie

Ordina beperkt verlies tot 1,7 miljoen

Omzet Ordina daalt over hele linie

Ordina ziet verlies in 2011 toenemen

Ordina rondt aandelenuitgifte succesvol af

Aandeelhouders bloeden voor toekomst Ordina

Ordina start uitgifte nieuwe aandelen

Aandeelhouder Ordina stemt over financiering

Banken stellen strikte eisen aan Ordina

Ordina blijft hoopvol na moeilijke zomer

Ordina steekt 40 miljoen in eigen organisatie

Ordina in het rood door reorganisatie

Ordina snijdt managementlagen weg

Ordina haalt verwachte omzet niet

Verlieslijdend Ordina put hoop uit banksector

Fonds verkoopt laatste belang in Ordina

Kalfsterman wordt commercieel directeur Ordina

Sourcing houdt resultaten Ordina overeind

Overheidsmarkt beperkt groei Ordina in 2014

Ordina ziet broos herstel doorzetten

Fonds vangt 27 miljoen voor Ordina-aandelen


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-15T10:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.