Lenovo wijst nieuwe president en COO aan

Dit artikel delen:

Aymar de Lencquesaing

Lenovo wijst per 1 april Aymar de Lencquesaing aan als de nieuwe president van het bedrijf. Gianfranco Lanci wordt dan de nieuwe chief operating officer (coo) en uitvoerend vice-president. De taak van beide heren is om de business van Lenovo in de EMEA-regio aan te trekken.

Lanci wordt, naast de EMEA-regio, verantwoordelijk voor de nieuw geformeerde wereldwijde PC Group en de markten in de Azië-Pacific-regio, met name Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. De Lencquesaing wordt in zijn nieuwe functie ook toegevoegd aan het wereldwijde executive committee als senior vice president van Lenovo.

De stap is onderdeel van een reorganisatie die Lenovo omvormt tot vier aparte business units zodat het bedrijf zijn zakelijke potentieel kan waarmaken en verder kan groeien in de markt voor ‘smart connected devices’ (scd). De vier business unit zijn: de PC Business Groep, waaronder alle huidige Lenovo- en Think-merken vallen en die zal worden aangestuurd door Gianfranco Lanci, de Mobile Business Group, waaronder de onlangs overgenomen Motorolatak gaat vallen, de Enterprise Business Group (servers en storage) en een unit voor Ecosystem en Cloud services.

SCD-markt

Op dit moment is Lenovo de op-één-na-grootste pc-leverancier in de EMEA-regio. De ambitie van de nieuwe topmannen is het veroveren van de topplek. Daarnaast ligt de focus niet louter op pc’s, maar willen De Lencquesaing en Lanci Lenovo verder brengen in de scd-markt. 'We hebben inmiddels een gedegen fundament op het gebied van smartphones op een aantal EMEA-markten en zijn voornemens dat het komende jaar uit te bouwen', laat De Lencquesaing weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-04T10:08:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.