InterExcellent helpt management met IT-regie

Bemiddelaar voor hogere functies InterExcellent heeft een nieuwe business line opgezet: IT Regie Management. Deze divisie komt naast de bestaande business lines Executive Interim Management en Werving & Selectie. Sietse Bergstra is aangesteld als managing partner van IT Regie Management. Hij is nieuw bij InterExcellent en hij heeft een aanpak ontwikkeld waarin it-regisseurs een belangrijke rol spelen.

‘De druk op de keten van informatievoorziening neemt toe’, zegt Sietse Bergstra. ‘Aan de voorkant moet it meer bijdragen aan het primaire proces, terwijl aan de achterkant it-levering steeds specialistischer wordt door multisourcing en shared service centers. De afstemming tussen vraag en aanbod vraagt om een ketenbenadering met andere competenties en rollen. Wij introduceren interim it-regisseurs die integraal denken en ketengestuurd opereren. Zij helpen business managers en cio’s met regievoering over de gehele keten.’

De klant vraagt volgens Bergstra om een oplossing op maat die niet al teveel kost en snel geïmplementeerd moet zijn. ‘Wij gaan dat leveren met IT Regie Management. Het is een andere manier van organiseren. De tijd van ‘mannetjes plaatsen’ is voorbij. Wij werken met it-regisseurs die flexibele teams aansturen en gebruikmaken van een methodiek van bewezen oplossingen. In het team kunnen ook it’ers van de klant deelnemen.’

Nyenrode-leergang voor it-regisseurs

InterExcellent heeft samen met Nyenrode Business Universiteit de leergang Nyenrode InterExcellent Certificate Programme voor interim-managers ontwikkeld. Deze loopt nu vijf jaar. Met de lancering van de nieuwe business line IT Regie Management gaat InterExcellent nu ook samen met Nyenrode een soortgelijke leergang voor it-regisseurs aanbieden. Het doel is it-interim-managers verder te ontwikkelen en de aanpak van oplossingen te verbreden. InterExcellent ondersteunt interim-managers door hen opleiding- en ontwikkelmogelijkheden te bieden binnen een netwerk van professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede propositie, hier is behoefte aan in de markt!

Ben ik heel erg benieuwd hoeveel van die IT regisseurs werkelijk kennis en ervaring in IT hebben en dan vooral de materie waarop men IT telkens weer neerzat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-11T11:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.