ISO wil richtlijn voor innovatiemanagement

Business innovatie

Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) is een traject gestart om een internationale richtlijn voor innovatiemanagement te ontwikkelen. Deze richtlijn zal definities, tools en methodieken bevatten voor innovatietrajecten, open innovatie en co-creatie. Geen certificering, want dat is afgewezen door de deelnemende landen aan dit traject. Standaardisatie-instituut NEN (Nederlandse Norm) organiseert op maandag 22 september een informatie- en discussiemiddag over deze richtlijn.

Volgens de ISO, een internationale normeringsorganisatie waaraan nationale standaardisatieorganisaties uit 163 landen zijn verbonden, is er behoefte aan een internationale richtlijn voor innovatiemanagement. Vragen als 'hoeveel geld stop je in innovatie?' en 'wanneer is het succesvol?', of 'welke aanpak van innovatiemanagement is de beste?' en 'hoe organiseer je co-creatie of open innovatie?' houden betrokkenen bij innovatie vaak bezig.

NEN wil weten of het wenselijk is dat Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen bijdragen aan en invloed uitoefenen op de ontwikkeling van deze richtlijnen. Daarom organiseert het instituut op maandag 22 september in samenwerking met STEM Industrial Marketing Centre een informatie- en discussiemiddag over richtlijnen voor innovatiemanagement.

Professor Henry Robben (Nyenrode Business Universiteit) gaat daar in op ontwikkelingen over de systematische benadering van innovatiemanagement en de mitsen en maren. Daarnaast gaan diverse sprekers vanuit wetenschap, bedrijfsleven en overkoepelende organisaties in op nut en noodzaak plus de voor- en nadelen van richtlijnen voor innovatieprocessen voor het Nederlands bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-27T09:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.