Start-up weet 'Co-founder'-evenement te vinden

Beeld: Lisa Zilver

Het ‘Meet Your Co-founder’-evenement voor start-ups trok met 109 deelnemers vijftig procent meer bezoek dan verwacht. Ook was het drukker dan vorig jaar. Het evenement helpt start-ups bij het zoeken van mede-ondernemers (co-founders) om succesvol te worden en vond op 23 juni plaats in de Supernova-conferentieruimte in Jaarbeurs Utrecht. Organisatoren waren UtrechtInc, een incubator voor start-ups, en ict-vaktitel Computable.

De Supernova-conferentieruimte van Jaarbeurs Utrecht stond in het teken van netwerken. Tijdens het evenement konden 45 start-ups kennismaken met onder andere ondernemers, investeerders, business developers, wetenschappers en it-specialisten. Dit, met het doel om start-ups te koppelen aan co-founders om zo samen een complementair team op te tuigen voor het succesvol realiseren van innovaties. In totaal waren er 109 bezoekers. Dit is meer dan het afgelopen jaar. Bovendien is het 50 procent meer dan verwacht.

De zaal was opgesteld in twee straten met start-ups. Via speed dates konden ondernemers, met een technische of juist commerciële/business development achtergrond, in gesprek gaan met start-ups om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken. In een uur tijd zijn zes rondes met speed dates gehouden. De start-up mocht bepalen welke ondernemers er zeker langs mochten komen tijdens deze korte sessies.

Succesfactoren start-up

Naast de mogelijkheid om te netwerken werden er presentaties gehouden over het formeren van de ideale start-up. Eén van de sprekers was Computable-expert Sebastiaan Hooft. Hij ging tijdens zijn presentatie in op de vijf ingrediënten voor een succesvolle start-up. Dit zijn: idee, team, planning, bronnen en gezondheid. De presentatie werd goed ontvangen; zelfs na afloop van het evenement sprak Hooft met de jonge ondernemers om zijn visie verder toe te lichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-24T10:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.