VMworld 2015

VMware: Helft top 100 tech-bedrijven verdwijnt

CEO vindt bedrijfssnelheid belangrijker dan -grootte

Connected cars bij VMworld 2015

Connected cars komen aan bod tijdens VMworld 2015

Geeks hebben meer impact dan Hollywoodsterren, dat laat Pat Gelsinger, ceo van VMware, weten tijdens de keynote van VMworld. Volgens de ceo is dit het tijdperk om je technische skills in te zetten. Gelsinger laat weten dat de digitale industrie groter is en meer invloed heeft dan de Hollywood scène. En deze blijft ook groeien. In 2025 zal 80 procent van de wereldbevolking internetconnectie hebben, daarmee zijn vijf miljard mensen ‘connected’. Om bij te blijven in die connectieve wereld moeten bedrijven hun strategie en processen versnellen en de it meer opties bieden voor verschillende devices.

VMware-ceo Pat Gelsinger bespiegelt tijdens de keynote van VMworld Europe een aantal toekomstvisies. Volgens de topman zitten we in een volwassen multicloudtijdperk waarbij het combineren van meerdere oplossingen realiteit wordt. De ‘unified hybrid cloud’ moet de brug slaan tussen private en public cloudoplossingen.

Volgens Gelsinger is Snowden verantwoordelijk voor de ‘change of demands’ van security-oplossingen. De security van de toekomst moet namelijk niet alleen apps en data beveiligen maar ook degene die de apps en data gebruiken, mensen. De benodigdheden om dat te realiseren zijn ‘alignment’ en ‘ubiquity’. Door een security architectuur die in de infrastructuur kan worden gebouwd te ontwikkelen is er een fundamenteel model die op verschillende platformen kan worden toegepast.

Act like a start-up

De ceo laat verder weten dat het niet meer gaat om bedrijfsgrootte maar bepaald bedrijfssnelheid of een bedrijf succesvol is. Daarbij zullen bedrijven maimaalx zeventien jaar kunnen bestaan in de S&P 500. Gelsinger geeft aan dat de helft van de top 100 tech-bedrijven wegvalt. Organisaties moeten zich gaan innoveren als start-up, maar de kwaliteit blijven leveren als een enterprise. Want start-ups hebben tegenwoordig ongelimiteerde toegang tot de markt door middelen als de cloud. Hierdoor vormen zij een waardige concurrent voor de grotere bedrijven, aldus de VMware-topman.

Connected cars

Geslinger gaat ook kort in op de digitale transformatie van de auto- en transportindustrie. Die ook veel andere markten zal beïnvloeden. Want uiteindelijk hebben connected cars weer invloed op it. Deze zal behalve smartphones, laptops, tablets en smartwatches ook connected cars moeten gaan ondersteunen. Hij laat weten dat men steeds meer omringd wordt door diverse devices, in 2020 zal men gemiddeld vijf tot zes devices gebruiken. Daarom heeft de nieuwe workspace-suite van VMware de mogelijkheid om applicaties te transporteren naar een Tesla.

De ceo sluit de Keynote af met een tip voor organisaties. Risico’s nemen is het minst risicovol. Organisaties moeten risico’s nemen om te overleven in het digitale tijdperk.

Opvallend is dat Gelsinger in zijn keynote maar enkele woorden aan de geplande overname van EMC door Dell besteedde, maar niets zei over wat dit zou betekenen voor zijn onderneming,  EMC-dochter VMware. Hij noemde het de grootste overname in de it-branche en dat de branche spannende tijden tegemoet gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus niet veel nieuws onder de zon vanuit de vmware visie... Bedrijfsgrootte doet er niet toe, als je maar snel reageert? Euh, dat kunnen grote bedrijven niet en start-ups kunnen geen enterprise solutions leveren. Dus wat bedoel je nou? Mijn conclusie; VMware weet niet wat ze willen zijn; groot / klein / onderdeel van een eco systeem / one-stop-shop. Ze zijn buiten spel gezet door DELL+EMC en staan in de etalage!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T12:59:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.