ICT-directeur RUG weg na onrust

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft per direct afscheid genomen van de directeur van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) Tjeerd Willem Hobma. Dat meldt de Universiteits Krant (UK). Over de aanleiding van het ontslag wil de universiteit niets kwijt. RUG-woordvoerder Gernant Deekens, meldt aan de UK: ‘Ik kan alleen zeggen dat we in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

Hobma's taken worden voorlopig waargenomen door technisch directeur Haije Wind. Er wordt nog gezocht naar een permanente opvolger. Het rommelt al langer binnen de CIT-organisatie.

Eind maart 2016 berichtte het universiteitsblad over onrust binnen de dienstraad van het CIT nadat de directie twee leidinggevenden uit hun functie had gezet.Het vertrouwen van het personeel in het management liep daarbij een flinke deuk op. Volgens de schrijvers van de brief aan de directie zou deze niet duidelijk genoeg zijn over de toekomstplannen van het CIT.

Hobma werkte vanaf 2013 als algemeen directeur van het CIT. Hij was daarnaast bestuurslid van het onlangs failliet gegane full-dome theater Infoversum, directeur ict Stichting Lofar (de grootste radiotelescoop van Europa) en voorzitter van de taakgroep Duurzaamheid aan de RUG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-13T11:14:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.