Managed hosting door True

Commvault gaat op zoek naar nieuwe ceo

Enterprise backup-specialist Commvault start de zoektocht naar een nieuwe topman. Ceo Bob Hammer moet het veld ruimen na tegenvallende resultaten.

Het was vooral een grote aandeelhouder, de investeringsmaatschappij Elliott Management, die aandrong op vervanging van Hammer. Na een, volgens Commvault, ‘constructieve dialoog’ met Elliott Management, wordt er ook een nieuw strategisch transformatieplan in gang gezet dat ‘Commvault Advance’ werd gedoopt. Dat plan moet de omzet en marges van het bedrijf opnieuw opkrikken.

Commvault maakte recent bekend dat over zijn laatste boekjaar bijna 62 miljoen dollar nettoverlies heeft geleden, op een omzet van iets meer dan 699 miljoen dollar. Een groot deel van het verlies hield wel verband met de nieuwe Amerikaanse belastingwetten die het bedrijf meer dan 52 miljoen dollar kostten. 2017 werd ook al met verlies afgesloten, al bleef dat toen beperkt tot iets meer dan een half miljoen dollar.

Ceo Bob Hammer blijft aan het hoofd van het bedrijf staan tot er een opvolger gevonden is. Hij behoudt ook zijn rol als voorzitter. Er komen wel twee nieuwe bestuurders die door Elliott Management worden aangewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T11:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.