Bestuursvoorzitter LG Group Koo Bon-moo overleden

Graf

De voorzitter van LG Group, Koo Bon-moo, is overleden. De man is 73 jaar geworden. Onder zijn kwarteeuw voorzitterschap is de omzet van LG verviervoudigd, van dertig miljard naar 120 miljard dollar.

De LG Group is al sinds eind jaren veertig in handen van de familie van Koo Bon-moo, het bedrijf werd opgericht door de grootvader. Hijzelf ging er in 1975 aan de slag. Twintig jaar later werd hij er voorzitter en stuwde hij LG van dertig miljard dollar omzet naar een mastodont van 120 miljard dollar omzet.

De topman stond al een jaar onder behandeling en had al enkele hersenoperaties ondergaan, zijn jongere broer nam daarop zijn functies over. Onlangs werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Seoul, daar is hij overleden. Koo Bon-moo had er verdere behandeling geweigerd. Hij laat een vrouw, twee dochters en een geadopteerde zoon na. Die laatste, veertig jaar oud, wordt algemeen beschouwd als zijn opvolger.

Het privévermogen van de Koo Bon-moo wordt op ongeveer anderhalf miljard euro geschat. LG is vooral bekend als elektronicaproducent, maar is ook actief in de telecomsector, de chemie en huishoudapparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T11:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.