HPS Industrial slokt PLCDirect Benelux op

HPS Industrial neemt per direct PLCDirect Benelux uit Ede over. Met de acquisitie versterkt de leverancier van industriële computeroplossingen zich met een specialist in plc's en industriële automatisering.

HPS biedt advies en industriële ict-oplossingen terwijl het productaanbod van PLCDirect Benelux bestaat uit plc's, industriële pc’s, rackservers, hmi’s en industriële netwerken. Door de expertise van de twee bedrijven - die beide al meer dan een kwarteeuw bestaan - te combineren, hoopt HPS beter in te springen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en Industrie 4.0.

Blijven beide merken voor de markt behouden, alle bedrijfsactiviteit gaat naar het kantoor van HPS in Scherpenzeel.

Dezelfde plek

Pieter van Woerden, directeur van HPS Industrial, legt uit dat het voor klanten en de teams belangrijk is dat de partijen op dezelfde plek werken en van elkaar leren. ‘Verder blijft iedereen zijn eigen werk doen en daarbij vanuit de bestaande bedrijfsnaam werken. In de komende jaren kunnen we bekijken waar we door eventuele organisatieveranderingen voor klanten nog meer waarde kunnen bieden’, aldus de topman.

In een toelichting op de overname merkt Van Woerden op dat deze voor alles een schaalvoordeel oplevert. ‘Hierdoor kunnen we de beste diensten aan klanten bieden en langetermijnsamenwerkingen opzetten. We zien bij veel klanten dat zij zowel computeroplossingen als plc’s gebruiken. Nu hebben we de expertise voor beide gebieden in huis.’ De keuze voor PLCDirect Benelux voelt voor de directeur als vanzelfsprekend omdat beide bedrijven een technische focus hebben.

Over HPS Industrial

HPS Industrial is actief op het gebied van industriële computers en rackservers, en distributeur van Arbor Technology (Embedded Systems), Lanner Electronics (industriële pc’s), Aplex Technology (industriële panelpc’s), Chenbro (19-inch rackmountkasten) en Moxa (netwerkoplossingen). Hiermee richt het bedrijf zich uitsluitend op de zakelijke markt.

HPS Industrial is in 1993 opgericht, telt negentien medewerkers en is Microsoft Certified Partner en Intel Processor Integrator (IPI). Klanten zijn Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en de Nationale Politie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-20T17:06:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.