Rechter: Ctac is Leaseweb 2,4 miljoen verschuldigd

Boete

Ict-dienstverlener Ctac is hostingbedrijf Leaseweb in totaal 2.369.718,03 euro verschuldigd. Dit bestaat uit een schadevergoeding van 1.250.000 euro en compensatie voor de proceskosten en een eerdere ongedaanmakingsvergoeding. Dat heeft de rechtbank Amsterdam op 16 oktober 2019 besloten, naar aanleiding van een juridisch geschil tussen de twee partijen.

Hostingbedrijf Leaseweb huurde Ctac in juli 2016 in voor de implementatie van een SAP-omgeving. Het project kampte echter met tegenslagen, waardoor Ctac niet binnen de overeengekomen termijn kon opleveren. Nadat de oplevering enkele malen was uitgesteld, stopte Leaseweb met betaling aan de dienstverlener. Die besloot daarop het werk te staken, maar werd door de rechter verplicht weer aan de slag te gaan. Uiteindelijk zegde het hostingbedrijf het contract op en werd de SAP-implementatie door een andere dienstverlener afgerond.

Zowel Ctac als Leaseweb stapten naar de rechter om hun financieel gelijk te halen. Dit resulteerde in 2018 in een tussenvonnis dat voor de ict-dienstverlener ongunstig uitpakte. De rechter vond dat Ctac Leaseweb te laat had ingelicht over de vertragingen bij het project en grotendeels verantwoordelijk is voor de schade bij de klant. Volgens het tussenvonnis hoeft het hostingbedrijf daardoor de openstaande rekeningen niet alsnog te voldoen.

Inmiddels heeft de rechtbank Amsterdam een uitspraak gedaan, waarbij is geoordeeld dat Leaseweb het contract rechtsgeldig mocht ontbinden en dat Ctac in dat kader 2,4 miljoen euro verschuldigd is aan het hostingsbedrijf.

Ctac bestudeert de uitspraak van de rechtbank en beraadt zich over eventueel te nemen vervolgstappen, waaronder een mogelijk hoger beroep. Voorts worden de mogelijkheden onderzocht om de schade te verhalen op betrokken derden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-21T10:18:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.