Zelfstandig Raet krijgt eigen cao

De zeshonderd medewerkers van de Amersfoortse salarisverwerker Raet hebben voor het eerst in hun zelfstandige bestaan een eigen bedrijfs-cao. De regeling heeft een looptijd van een jaar en kent een loonsverhoging van tussen de één en 2,25 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 april.

“Na een onwennige start van de Raet-directie is er na vijf onderhandelingsrondes een alleszins acceptabel resultaat bereikt”, zegt vakbondsbestuurder Babet Hendriks van de Unie. Het was de uitdrukkelijke wens van het Raet-personeel en de ondernemingsraad (OR) om de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden door de vakbonden te laten voeren in plaats van de OR. Reden hiervoor was de onafhankelijke positie van de vakbonden in combinatie met hun professionaliteit. Een keuze die op zijn minst opmerkelijk is te noemen, vooral gezien de deskundigheid van Raet op het gebied van arbeidsvoorwaarden en fiscale regelingen.

Hendriks is tevreden over het uiteindelijke resultaat: “Raet heeft hiermee een vertrouwenwekkende, volwaardige, eigentijdse cao en kan zich nu scharen in het rijtje Getronics PinkRoccade, Atos Origin en EDS.” De leden van De Unie moeten zich nog uitspreken over het resultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T11:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.