Jaarbeurs gaat compleet op de schop

Nieuwe Jaarbeurs

Impressie hoe het nieuwe terrein van Jaarbeurs er uit gaat zien.

Het Jaarbeurs-complex in Utrecht krijgt een grote facelift. Het beursconcern, eigenaar van ict-vakblad Computable, gaat een groot deel van de huidige hallen vervangen door een nieuw, duurzaam complex. Daarnaast loopt er ook een digitaal transformatietraject.

Het oppervlak van de hallen krimpt van ruim 90.000 naar circa 65.000 vierkante meter. Compact en verstopt onder een groen dak wil Jaarbeurs in Utrecht over circa zes jaar een meer toegankelijk onderdeel zijn van de stad. Het Beatrixgebouw, waar nu het hoofdkwartier zit alsook de redactie van Computable, blijft voorlopig ongewijzigd. Jaarbeurs steekt driehonderd miljoen euro in de opknapbeurt.

Volgens algemeen directeur Albert Arp is er twintig jaar lang niets gedaan aan vernieuwing. Samen met de aangetrokken architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV, ook bekend van de Rotterdamse Markthal, heeft Arp de plannen aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het is de bedoeling in 2023 met de uitvoering van het beurscomplex te beginnen; de afronding is dan gepland voor drie jaar later.

Ungerbook

Bij Jaarbeurs loopt al een groot traject voor digitale transformatie, ook om de toekomstige nieuwe Jaarbeurs goed te kunnen ondersteunen. Recent nam het beurzenbedrijf al het pakket Ungerbook in gebruik, een erp-systeem voor beursorganisaties.

Computable is in 2014 overgenomen door de Jaarbeurs. Deze strategische overname had tot doel om de kortcyclische beursproposities te verbreden naar jaarproposities die ondersteund worden met content. Het ict-vakblad is onderdeel van de divisie Jaarbeurs IT Media en speelt hierin een belangrijke rol als contentleverancier van de vakbeurzen Zorg & ICT, Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo en het congres Overheid 360. Daarnaast worden de Computable Awards en Channel Awards uitgereikt in de Jaarbeurs.

Café en Future Lab

Eind oktober vond de gecombineerde vakbeurs Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo plaats in de Jaarbeurs. Computable opende daar als hoofdmedia- en contentpartner wederom het Computable Café met talloze debatten en organiseerde ruim dertig expertsessies. Ook was het vertegenwoordigd met zijn innovatieplein Computable Future Lab.

Het beurzencomplex, waar ook de bekende innovatiesfeerruimte Media Plaza toe behoort, is regelmatig de thuisbasis van talloze externe ict-evenementen.

Op de speciaal gelanceerde website is meer informatie over de verbouwing te vinden en een impressie te bekijken hoe de nieuwe Jaarbeurs gaat worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-04T09:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.