Pekka Lundmark neemt roer over als Nokia-ceo

Logo

De Finse netwerk- en telecomfabrikant Nokia krijgt een nieuwe topman. Pekka Landmark neemt, vanaf 1 september, de rol van ceo over van Rajeev Suri. Lundmark is momenteel voorzitter en ceo van het Finse energiebedrijf Fortum.

Rajeev Suri werkt al een kwarteeuw bij Nokia, de laatste vijf jaar als ceo. Hij had eerder aangegeven dat het voor hem tijd was voor iets nieuws. Vanaf 31 augustus geeft hij daarom de fakkel over aan Landmark. Hij blijft nog tot 1 januari 2021 adviseur van de raad van bestuur van Nokia.

Landmark (geboren in 1963) heeft een masterdiploma in de wetenschappen van de Helsinki University of Technology. Hij is geen onbekende voor Nokia. Tussen 1990 en 2000 was hij er aan de slag, onder meer als vicepresident ‘strategy and business development’. Daarna was hij ceo van het materiaalbedrijf Konecranes.

Het nieuws van de nieuwe ceo komt er nadat het persagentschap Bloomberg meldde dat Nokia overweegt om bepaalde bedrijfsonderdelen te verkopen of om fusies aan te gaan met andere spelers. Op een jaar tijd heeft het Nokia-aandeel een derde van zijn waarde verloren, waardoor Suri onder druk kwam te staan. Ook voor 2020 verwacht het bedrijf geen significante winst en het heeft ook zijn dividend geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T11:07:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.