Reparatiebedrijf Fixers arriveert op de beurs

Doel is snel uit te breiden naar landelijk dekkend netwerk van repairshops

Fixers gaat naar de beurs. Doel van de beursgang is om de organisatie van het mobiele reparatiebedrijf in telefoons en tablets snel uit te breiden en een landelijk dekkend netwerk van repairshops (via eigen winkels) te creëren. Daarbij treedt Apple via een franchiseformule als partner op.

Om het benodigde kapitaal te vergaren, gaat het bedrijf over tot een obligatie-uitgifte ter waarde van € 1.250.000. Beleggers kunnen via het financieringsplatform Rabo & Crowd instappen vanaf € 500 tegen een rendement van 6,8% per jaar.

Genoemd platform geeft ondernemers toegang tot een nieuwe manier van financieren: een krediet van Rabobank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders via een gereguleerde beurs. Dit doen ze via het handelsplatform van Nxchange. Hier kunnen ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties vervolgens aankopen en verhandelen via de beurs van Nxchange.

Levensbehoefte

Pieter Leeuw, directeur van Fixers, legt uit dat de afgelopen periode in het teken stond van het valideren van het businessmodel en het schaalbaar maken van de organisatie. ‘Stap voor stap hebben we gebouwd aan ons netwerk om particuliere en zakelijke klanten te bedienen als dé vooraanstaande reparatiepartner. Op dit fundament gaan we nu verder bouwen aan onze dienstverlening en ons netwerk landelijk uitbreiden.’

Het concept Fixers is ontstaan door de rol die de smartphone en laptop in het dagelijkse leven spelen, en daarbij bijna voorzien in een soort van sociale levensbehoefte. Jaarlijks gaan er in de Benelux zo’n twee miljoen apparaten stuk. Vervanging evenwel is steeds minder aan de orde, vanwege de prijs, maar vaak ook door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones. Bovendien is repareren een keuze voor duurzaamheid.

Ook is Fixers een reactie op de weinig transparante, en daarmee prijs-inconsistente reparatiemarkt in Nederland. Het resultaat is dat zich op die gefragmenteerde markt géén landelijke speler actief is, maar juist veel kleine partijen.

Apple

Eind 2019 kregen de eerste Fixers-winkels eind vorig jaar de status van Apple Authorised Service Provider, in april van dit jaar moeten alle vestigingen deze certificering hebben. Hiermee is Fixers de grootse full-focusreparatieketen in Nederland die voor Apple binnen- en buiten garantie repareert. Naast Apple repareert Fixers overigens ook andere merken, zoals Samsung, LG en Huawei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-09T18:18:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.