Thierry Delaporte nieuwe ceo van Wipro

ceo Wipro

De Indiase it-consultant Wipro heeft in Thierry Delaporte een nieuwe topman gevonden. De Fransman was tot voor kort de coo van Capgemini. Delaporte vervangt de Indiër Abidali Neemuchwala.

Eind januari kondigde Wipro aan dat het op zoek was naar een nieuwe ceo omdat Abidali Neemuchwala wegens familieomstandigheden het bedrijf zou verlaten.

Tot voor kort was Thierry Delaporte de coo van Capgemini Group en lid van diens raad van bestuur. Hij heeft een bachelor in economie en financiën van Sciences Po Paris en een master in rechten van de Sorbonne. Tijdens zijn vijfentwintigjarige carrière bij Capgemini bekleedde hij verschillende leidinggevende functies, waaronder die van ceo van de Global Financial Services Strategic Business Unit en hoofd van alle wereldwijde servicelijnen. Hij hield ook toezicht op de activiteiten van Capgemini in India en leidde de transformatie van de groep, waarbij hij verschillende strategische programma's in verschillende business units onderbracht en aanstuurde.

Delaporte zal vanuit Parijs werken en rapporteren aan Wipro-voorzitter Rishad Premji.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-03T10:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.