Messagebird bereidt beursgang voor

Messagebird wil uiterlijk medio volgend jaar naar de beurs gaan. De Amsterdamse leverancier van zakelijke communicatiesoftware acht zich tien jaar na oprichting rijp voor een beursnotering. Na CM.com afgelopen februari is dit de volgende grote beursgang van een Nederlands techbedrijf.

Ceo en oprichter Robert Vis kondigt zijn plannen aan in een gesprek met persbureau Bloomberg. Hij zegt samen met de banken een beursgang voor te bereiden. 'Onze financieel directeur heeft de instructie om het bedrijf binnen twaalf maanden naar de beurs te laten gaan’, verklaart Vis. Zijn missie is de klantcommunicatie eenvoudiger te maken. Met de cloudsoftware van Messagebird kunnen bedrijven op verschillende manieren communiceren met hun klanten of het nu Instagram, Whatsapp, Wechat, klassieke e-mail dan wel een ander populair communicatiemiddel betreft.

Belfunctionaliteit

Messagebird exploiteert een cloudcommunicatieplatform met een eigen carrier-infrastructuur voor telecommunicatie. Deze software regelt simpel gezegd het messaging-, voice- chat- en videoverkeer voor zakelijke klanten. Bedrijven kunnen belfunctionaliteit in hun eigen software bouwen en de bestaande productsuite van sms en chat combineren met directe relaties met enkele honderden operators wereldwijd. Het Amsterdamse softwarebedrijf, met ook vestigingen in San Francisco, Sydney, Bogota en Singapore, claimt 15.000 internationale klanten te hebben. Daaronder zijn ABN Amro, Uber, Deliveroo, HelloFresh, Hugo Boss, Lufthansa, Domino's, Foodora, SAP, Huawei en Heineken.

Messagebird werd in 2011 opgericht door Robert Vis en Adriaan Mol. De laatste is thans vooral actief met betalingsverwerker Mollie. In 2017 haalde Messagebird een investering op van zestig miljoen dollar. De ronde werd geleid door de Silicon Valley-investeerder Accel. Ook Atomico en de bestaande investeerder Y Combinator deden mee. Vorig jaar werd nog eens 38,4 miljoen dollar aan vers groeigeld binnengesleept. Behalve dit durfkapitaal zijn er geen externe financierders of externe investeerders, aldus Vis. In 2018 bedroeg de omzet 113 miljoen euro. Maar Vis verwacht door de recente kapitaalinjecties dit jaar nog te kunnen doorgroeien naar een omzet van driehonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-23T11:03:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.