Arcus IT neemt ICTaurus over

Schaalvergroting noodzaak voor werkplekbeheerders

Dit artikel delen:

De Arcus IT Group met hoofdvestiging in Zwolle heeft ICTaurus uit Drachten en Amersfoort overgenomen. Daarmee is de honger van de snelgroeiende it-dienstverlener nog allerminst gestild.

Arcus staat nu op negen overnames in ruim vier jaar. Topman Rob Verbeek zegt alweer met een volgende bedrijf te spreken. Het doel is een landelijk dekkende organisatie te worden die in elke provincie aanwezig is.

Volgens Verbeek is een grote consolidatieslag gaande, met name onder regionale beheerders van werkplekken. Nationale schaalvergroting door acquisities is in die wereld het devies. Veel kleine regionale automatiseerders zoeken naar aansluiting bij een grote partij of gaan met elkaar samen. 

Het beheer van pc-werkplekken wordt er namelijk niet gemakkelijker op. Vooral dienstverleners met pakweg minder dan twintig medewerkers kost het moeite te voldoen aan de wet- en regelgeving en bepaalde certificatie-eisen.

ICTaurus doet de inrichting, het beheer en de beveiliging van ict-omgevingen. Vooral databescherming is een speerpunt. Net als de eerder overgenomen bedrijven Floating Byte en Lesage richt ICTaurus zich op klanten in de eerstelijnszorg. Andere klanten zitten in de financiële dienstverlening. De overname past volgens Verbeek ook in zijn strategie om landelijke dekking te combineren met sterke verticale marktsegmenten. Uiteindelijk wil hij naar een organisatie met rond de 250 medewerkers. Arcus telt thans 150 werknemers. 

Overnamejacht

Overnamespecialisten voorspellen in het FD een fusiegolf. Tot de bedrijven die op overnamejacht zijn, behoren de CSN Group uit Leusden, Odin Groep uit Hengelo, Trends ICT Groep uit Rotterdam en Wortell uit Lijnden. Voor een overname wordt doorgaans zes à zeven keer het brutobedrijfsresultaat (ebitda) betaald. Investeerders als Quadrum Capital, Waterland, MKB Fonds en Holland Capital willen de schaalvergroting graag financieren. Het beheer van werkplekken levert namelijk een stabiele inkomstenstroom op. Wisseling van leverancier komt weinig voor en zeker niet als alles goed functioneert. Verbeek beaamt dat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T11:15:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.