Waarde Visma verdrievoudigd door nieuwe aandeelhouders

added value toegevoegde waarde

Het snelgroeiende softwarebedrijf Visma, dat ook in Nederland actief is met overnames, heeft twee grote aandeelhouders binnengehaald. TPG en Warburg Pincus stappen in bij een investeringsronde die Visma waardeert op 12,2 miljard dollar (10 miljard euro). In 2014 bedroeg de waardering 3,5 miljard dollar. Visma is dus ruim drie keer zo veel waard geworden.

Meerderheidsaandeelhouder blijft software-investeerder Hg Capital. De bestaande eigenaren GIC en CPPIB gaan hun belang vergroten, terwijl Montagu eruit stapt. Het management en de strategie van Visma zullen niet veranderen als gevolg van de transactie. Expansie vooral met clouddiensten blijft het streven.  

Het bedrijf is de laatste jaren uitgegroeid van een Scandinavische speler naar een grote Europese leverancier van bedrijfskritische software. In het tweede kwartaal werden acht nieuwe overnames gedaan. Nederland blijft het brandpunt van groei. Visionplanner en Nmbrs sloten zich aan bij de Visma-familie. In augustus volgde Yuki. Begin dit jaar werd Circle Software ingelijfd. Eerder kochten de Noren onder meer Idella en Raet. De totale omzet van Visma steeg in het tweede kwartaal met 26,6 procent tot 430,5 miljoen euro. Het ebitda-resultaat nam met meer dan veertig procent toe tot 118 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T11:53:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.