Enovation neemt Multisignaal over

Communicatiespecialist Enovation neemt Multisignaal over. Dit bedrijf levert een saas-oplossing voor het onderhouden van een lokale verwijsindex die de samenwerking in de jeugdzorg bevordert. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De acquisitie maakt veilige informatie-uitwisseling mogelijk binnen zowel de zorg als het sociaal domein. Enovation uit Capelle aan den IJssel kan nu ruim 250.000 zorgverleners bereiken.

Het product van Multisignaal uit Middelharnis sluit goed aan op de dienstverlening van Enovation die zich sterk op de gezondheidszorg richt. Volgens Jeroen van Rijswijk, ceo Enovation, werken het medische en sociale domein intensief samen. De medische zorg verschuift meer en meer naar de thuissituatie. Ook het contact met en tussen de zorgverleners past zich daarop aan.

Rene Rentinck, partner Multisignaal, verwacht dat door het samengaan gegevens straks sneller en veiliger zijn uit te wisselen. De nieuwe combinatie streeft naar 'privacy by default'. Naast Multisignaal wordt ook de moedermaatschappij, het Centrum voor Publieke Innovatie (CPI), overgenomen.

Enovation is een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Deze investeerder versterkte het Zuid-Hollandse bedrijf eerder met leverancier Meddex (data-uitwisseling), Verklizan (connected healthcare) en Point (patiëntverwijzingen, dossieroverdracht en zorgcommunicatie). Main Capital heeft dit jaar al bijna twintig grotere transacties gedaan.

Binnen de Nederlandse software-sector behoort Main Capital tot de actiefste spelers op gebied van management-buyouts en groeikapitaal voor de wat rijpere ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T09:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.