Microsoft neemt managementteam op de schop

Microsoft cloud

Microsoft kiest voor een onderscheid in de commerciële activiteiten voor het mkb en het grootbedrijf. Om hier in Nederland invulling aan te geven, zijn twee nieuwe managementleden aangesteld: Hermien Roebersen als commercial partner organization lead, en Michael Kimmijser als small & medium corporate business lead. Ook beschikt de techgigant na een jaar weer over een national technology officer. Dat is Rob Elsinga. De drie Microsoftmedewerkers voegen zich bij het zevenkoppige managementteam.

Hermien Roebersen (53) is zo’n zeven jaar in dienst bij Microsoft en heeft ruim twintig jaar ervaring in executive functies in de it-industrie. Vanuit haar nieuwe rol als commercial partner organization lead ondersteunt zij klanten, samen met het partner-eco-systeem, in hun digitale transformatie.

Michael Kimmijser (49), sinds 2002 in dienst bij Microsoft, wordt benoemd als small & medium corporate business lead en is in die rol verantwoordelijk voor de groei en versnelling van klanten in het mkb-segment in Nederland.

De rollen van Roebersen en Kimmijser vloeien voort uit de voormalige functie van Bart van der Knaap. Hij was de afgelopen drie jaar directeur voor one commercial partner & small-medium-corporate markets in Nederland en wordt nu directeur voor de mkb-markt in West-Europa.

Techdirecteur

Daarnaast is Rob Elsinga (56) aangesteld als national technology officer. Deze rol werd de voorgaande elf jaar door Hans Bos bekleed, maar die maakte in november 2019 de overstap naar Amazon Web Services (AWS). Daar is hij actief als manager security asurance.

Elsinga werkt zeventien jaar bij Microsoft een heeft binnen de organisatie diverse functies bekleed. In zijn nieuwe functie moet hij de impact van opkomende en innovatieve technologieën op de maatschappij, klanten en partners voor de Nederlandse overzien.

Het managementteam van Microsoft Nederland bestaat naast de drie benoemingen uit algemeen directeur Ernst Jan Stigter, die in januari 2021 de organisatie verlaat, Michel N’Guettia (directeur marketing & operations), Gustavo Nascimento (directeur finance), Rawan Shalhoub (directeur personeelszaken), Ron Augustus (directeur customer success), Judith Cuppen (directeur enterprise), René van Haaster (directeur enterprise solutions), Surya Ramkumar (directeur services) en Emily Glastra (directeur public sector).

Wie wordt de nieuwe ceo?

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat Ernst-Jan Stigter, directeur van Microsoft Nederland, de organisatie per januari 2021 gaat verlaten. Hij gaat dan aan de slag als directeur van Land Life Company, een Amsterdamse scale-up die zich inzet voor herbebossing. Microsoft laat weten dat zijn opvolger binnen de organisatie nog niet bekend is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-22T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.