First Consulting koopt Noordse branchegenoot Valcon

Contract ondertekenen

First Consulting neemt de Scandinavische branchegenoot Valcon over, die 180 medewerkers kent. Met deze stap groeit het gezamenlijke bedrijf naar 520 medewerkers in Nederland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het bedrijf krijgt een gezamenlijk management team met Geert van den Goor als hoogste baas.

Beide consultants blijven onder hun eigen naam opereren, met een focus op operationele vraagstukken, maar met een breder palet aan dienstverlening. Vorig jaar sloot SmartRules, een Utrechtse specialist op gebied van Pegasystems en Appian, zich al bij First Consulting aan.

First Consulting met hoofdvestiging in Amsterdam profileert zich als een snelgroeiende 'no-nonsense' consultingorganisatie. Het bedrijf richt zich op het oplossen van operationele vraagstukken bij klanten in de sectoren telecom, detailhandel & industrie, banken & verzekeraars, infrastructuur en energiebedrijven.

Expansiedrift

De expansiedrift van First Consulting is nog lang niet gestild. Van den Goor: 'Wij verwachten in de komende periode andere consulting- en technologiebedrijven toe te voegen.' Daarbij ligt de nadruk op Noordwest-Europa.

Financieel wordt deze buy & build-strategie mogelijk gemaakt door Waterland Private Equity. Sinds 2019 is deze participatiemaatschappij die zes miljard euro aan kapitaal onder beheer heeft, medeaandeelhouder in First Consulting. Begin deze maand haalde deze investeerder uit Bussum 2,5 miljard euro op bij institutionele beleggers waaronder pensioenfondsen. De kas is dus goed gevuld. Het private equity-huis bezit onder meer biefstuk-restaurantketen Loetje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T17:39:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.