Rewind neemt BackHub over voor GitHub-expertise

Rewind, een aanbieder van diensten voor de beveiliging van saas- en clouddata, heeft BackHub overgenomen. Met de aankoop van het Duitse backup-platform voor GitHub-softwarebronnen vergroot de Canadese onderneming haar backup-mogelijkheden.

BackHub houdt toezicht op de repositories (softwarebronnen) van ongeveer duizend bedrijven en instellingen in GitHub, een code-hostingplatform voor het beheer van software-versies en samenwerking. Volgens Rewind-topman Mike Potter helpt BackHub het intellectuele eigendom van organisaties in de cloud te beveiligen.

Rewind wil via overnames en eigen ontwikkeling een compleet aanbod van beveiligingsmogelijkheden voor de cloud gaan bieden. Volgens Potter is computercode bij GitHub niet beter beveiligd dan in andere cloud-omgevingen. Hij wijst op het gevaar dat hackers zich toegang verschaffen tot een repository en vervolgens broncodes wissen of veranderen. BackHub zorgt voor backup van gegevens die in de cloud staan. Als er wat mis gaat, kunnen deze data worden hersteld.

Saas- en cloudplatforms bieden hun klanten over het algemeen geen gemakkelijke toegang tot backup-faciliteiten. Volgens Rewind heeft driekwart van de saas-klanten meer dan eens data in de cloud verloren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T11:43:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.