Wolters Kluwer: meer winst bij gelijke omzet

Juichen

Wolters Kluwer realiseert in 2020 een omzet van 4,6 miljard euro. Dat is gelijk aan die van 2020. De winst van de bedrijfssoftware- en vak-informatieleverancier stijgt met 6 procent tot 835 miljoen euro (2019: 790 miljoen).

Wolters Kluwer is een it-leverancier die klanten bedient in ruim 180 landen. Noord-Amerika is goed voor 61 procent van de omzet, gevolgd door Europa (31 procent) en de rest van de wereld (8 procent). De organisatie beschikt over vestigingen in veertig landen en heeft 19.200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

Uitdagend

Topvrouw Nancy McKinstry vertelt dat het bedrijf niet immuun is voor de coronapandemie. Het bedrijf haalde vooral minder omzet uit niet-terugkerende inkomsten en ook de printinkomsten waren lager. Bovendien waren er minder nieuwe verkoopactiviteiten. Daarentegen zijn de inkomsten uit de digitale tak goed.

Wolters Kluwer omschrijft het eerste halfjaar van 2021 als uitdagend, maar verwacht een geleidelijk herstel vanaf het tweede halfjaar. Voor de zorg-tak (omzet 1,2 miljard euro) voorspelt het bedrijf een betere organische groei ten opzichte van 2020.

Ook Tax & Accounting (omzet 1,4 miljard euro) moet organisch groeien, maar de winst neemt af. Bij Risk & Compliance (omzet 1,1 miljard euro) wordt een lagere groei dan in 2020 verwacht, maar wel een hogere winst. Tot slot moet de Legal & Regulatory-afdeling (omzet 905 miljoen euro) ook groeien, met name door de inkomsten uit digitale oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-24T11:29:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.