Cegeka groeit naar 640 miljoen euro omzet

Geld groei financieel

Cegeka heeft er zijn zeventiende opeenvolgende boekjaar met omzetgroei op zitten. In 2020 steeg de geconsolideerde omzet van de it-integrator met veertien procent, naar 640 miljoen euro.

De operationele winst van Cegeka steeg met 31 procent in vergelijking met een jaar eerder tot 51,1 miljoen euro. Het ebitda-resultaat (winst voor interesten, afschrijvingen en belastingen) steeg met 28 procent steeg naar 70,56 miljoen. 

‘Het is een open deur intrappen om te stellen dat 2020 een uitzonderlijk jaar was: zowel op menselijk als op bedrijfsvlak’, zegt ceo Stijn Bijnens. ‘De impact van de pandemie is nauwelijks te onderschatten. Ook voor Cegeka was het een aanpassing. Cegeka toonde zich de afgelopen maanden veerkrachtig in uitdagende tijden en investeerde gelijktijdig sterk in toekomstige technologieën.’ 

Ook cfo Stephan Daems wijst op de uitdagende omstandigheden waarin Cegeka moest werken. ‘We zijn er in 2020 dankzij onze gezonde financiële situatie in geslaagd om in Nederland de overnames van KPN ICT Consulting, Call2 en Finavista succesvol af te ronden en ze te integreren in onze organisatie. Ook in België hebben we geïnvesteerd in innovatie. De overname van Gridmax en de meerderheidsparticipatie in Citymesh, waarmee we de ambitie hebben om de vierde mobiele operator van het land te worden, zijn daar het mooiste bewijs van’, aldus Daems. 

Dat soort investeringen vormen ook het fundament voor de toekomstige groei, benadrukt Bijnens. ‘Onze investeringen in 5G en artificiële intelligentie zijn échte gamechangers voor de toekomst. Cegeka investeerde vorig jaar in belangrijke mate in eigen intellectuele eigendom in het kader van digitale gezondheidszorg en slimme mobiliteit. In het Cegeka-investeringsprogramma was daarnaast een belangrijke plaats weggelegd voor cybersecurity en onze cloud-first-strategie.’

Cegeka is in een tiental Europese landen actief . Het bedrijf werd in 1992 opgericht door André Knaepen en telt zo’n vijfduizend medewerkers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.