Sectigo lijft SiteLock (plus Enschedese Patchman) in

Sectigo, een Amerikaanse leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, neemt SiteLock over. Deze aanbieder beschermt wereldwijd zo’n zestien miljoen websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Enschede gevestigde leverancier van oplossingen voor het automatisch scannen en patchen van kwetsbaarheden in contentmanagementsystemen.

Met de overname van SiteLock groeit Sectigo uit tot een van de grootste websitebeveiligers ter wereld. De vraag naar geavanceerde oplossingen voor websitebeveiliging heeft recordhoogten bereikt. Dit is mede te wijten aan de massale overstap op thuiswerken en de steeds frequentere en complexere cyberaanvallen.

De verkopen van het Sectigo Web Security Platform stegen in de tweede helft van 2020 met bijna veertig procent. Volgens onderzoek van Sectigo kreeg een op de vijf mkb-organisaties alleen al in het afgelopen jaar te maken met een beveiligingsincident. Een kleine veertig procent van de getroffen bedrijven zei dat ze op dat moment over een bepaalde vorm van websitebeveiliging beschikten.

SiteLock is de vijfde overname van Sectigo in de afgelopen drie jaar. Het begon met iot-beveiliger Icon Labs en CodeGuard (backups en herstel van websites). Vorig najaar nam het SSL247 over,  evenals Xolphin, de grootste Nederlandse aanbieder van ssl-certificaten en digitale handtekeningen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-11T12:34:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.