Computest op groeipad met hulp van Mentha Capital

Geld groei financieel

Mentha Capital stapt in Computest, een middelgrote aanbieder van cybersecuritydiensten, performance testing en devops. Met steun van de Amsterdamse investeerder moet de groei van het bedrijf uit Zoetermeer worden versneld.

Computest wil zijn positie op gebied van computerveiligheid en devops verder uitbouwen. Mentha richt zich met zijn investeringen op winstgevende Nederlandse en Vlaamse bedrijven uit de onderkant van de 'mid market' die goede groeimogelijkheden hebben. 

Barend Rutten, partner bij Mentha, ziet kansen voor Computest: 'Het aantal ransomware-aanvallen en datalekken zal de komende jaren naar verwachting verder toenemen. Daarmee stijgt de vraag naar cybersecurity-dienstverlening. Investeren in bescherming, detectie en incident response wordt steeds meer een voorwaarde voor continuïteit van de bedrijfsvoering.'

Computest werd in 2005 opgericht door Hartger Ruijs. Onder zijn leiding is het bedrijf uit Zoetermeer uitgegroeid tot een organisatie met ruim honderd specialisten. Zij zorgen dat applicaties en infrastructuren bij organisaties optimaal en veilig werken. Recent wonnen ethisch hackers van het bedrijf een internationale hackerswedstrijd door een kwetsbaarheid in Zoom bloot te leggen. Zoom beloonde de vondst met een zogenaamde ‘bug bounty’ van 200.000 dollar.

Mentha zit onder meer in de it-bedrijven Serac, Xperi en Rapid Circle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-02T10:10:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.