Slaats verlaat als ‘tweede kapitein’ Centralpoint

De Dustin Group installeert per 1 juli een nieuw management bij Centralpoint. De overname van de reseller door de Zweedse branchegenoot Dustin leidt tot het vertrek van Luuk Slaats als algemeen directeur. De Nijmegenaar blijft nog maximaal een jaar lid van de groepsleiding. Zijn nieuwe tijdelijke rol wordt die van waarnemend executive vicepresident LCP Benelux.

Ook in de organisatie worden veranderingen doorgevoerd. Dustin wil de organisaties in Scandinavië en de Benelux in elkaar schuiven. De omvang van de activiteiten wordt groter. Verder krijgt de opbouw van sterke commerciële segmenten aandacht.

Slaats is open over zijn vertrek als hoogste bestuurder. Hem is in een gesprek met de topman van de Dustin Group gevraagd na te denken over zijn persoonlijke toekomst. Hij zegt weinig moeite te hebben met de nieuwe situatie. ‘Voor mij voelt dit als een goed moment om de organisatie te verlaten, waarbij ik denk dat dit het beste is voor mij persoonlijk en voor de organisatie. Dit ook ingegeven doordat er slechts één kapitein op een schip kan zijn en ikzelf graag het stuur in handen heb.’ 

Grootste var

Luuk Slaats

Centralpoint is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste value added reseller (var) van de Benelux. Sinds 2015 is de organisatie verdrievoudigd in omzet. Het ebitda-resultaat is maal vijf gegaan. Driekwart van de groei was autonoom. Dustin telde 425 miljoen euro voor Centralpoint neer.

Er komen vier nieuwe rollen in het groepsmanagement: coo Nordic, coo Benelux, evp SMB Benelux en evp LCP Benelux. Alexandra Fürst, momenteel evp it & digitalisation, wordt coo Nordic. Gijsbert Geerders, momenteel coo Centralpoint, wordt coo Benelux. Morten Jakobi, momenteel evp Nederland, wordt evp SMB Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-23T13:37:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.