Atos start samenwerking met Circular Computing

Atos gaat in zee met Circular Computing, een Brits bedrijf dat in de Verenigde Arabische Emiraten CO2-neutrale laptops vervaardigt. Deze computers worden opnieuw samengesteld uit een combinatie van gerecyclede, gerepareerde en nieuwe onderdelen.

Circular claimt dat het (her)productieproces in zijn fabriek ten noordoosten van Dubai aan allerlei internationale standaarden voldoet en dat het ‘s werelds grootste leverancier van klimaatneutrale laptops en andere hardware is.

Zo recyclet het bedrijf gebruikte laptops van Dell, HP en Lenovo. Het duurt circa vijf uur om een dergelijke laptop helemaal is herbouwd. Qua prestaties zouden deze tweede-levenlaptops nagenoeg gelijkwaardig zijn. De kwaliteit zou dezelfde zijn of zelfs beter, zo stelt Atos.

Atos gaat nu wereldwijd met Circular samenwerken. Het partnerschap helpt de it-dienstverlener in het streven om klanten te helpen bij de transitie naar ‘Net Zero’. De it-dienstverlener heeft eerst zelf ervaring met de laptops van Circular opgedaan. De Fransen ambiëren een voortrekkersrol bij het aanbieden van diensten en producten gericht op CO2-reductie. Samen met Circular wil Atos een verdere beperking van de CO2-uitstoot bereiken. Tegen 2024 moet een reductie van vijftig procent zijn gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-23T09:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.