Keensight koopt meerderheid in Buckaroo

fintech

Keensight Capital verwerft de meerderheid in de Nederlandse online-betaalverwerker Buckaroo. De Franse privé-investeerder neemt dit grote belang over van het eveneens Franse Blackfin Capital Partners. Keensight gaat het management van Buckaroo ondersteunen bij het voortzetten van de ambitieuze groeistrategie.

Sinds 2019 groeiden de inkomsten van Buckaroo jaarlijks met meer dan een derde. Het fintechbedrijf uit Utrecht profiteert van de groei van de e-commercemarkt. Buckaroo regelt de betalingen voor grotere Nederlandse en Belgische bedrijven. Hiertoe behoren betalingen voor bedrijven die gebruik maken van abonnementsmodellen, credit management, smart checkout en split-payments voor marktplaatsen. 
Daarnaast heeft Buckaroo het aanbod voor kleinere klanten versterkt door de overname van Payment Service Provider Sisow begin dit jaar. Ook is stevig uitgebreid richting België.

Keensight gaat Buckaroo helpen bij de lancering van nieuwe financiële producten, terwijl ook het aantal regio’s waar het bedrijf actief is, groter moet worden. Paul Scholten, ceo van Buckaroo, ziet Keensight als een partner in deze nieuwe periode van groei. De verwachting is dat de sector gaat consolideren. Volgens Scholten heeft Keensight veel kennis van de betaalsector. Ook het Europese bereik van deze investeerder geldt als een belangrijk pluspunt.
Stanislas de Tinguy, partner bij Keensight, denkt dat Buckaroo klaar is om de aantrekkelijke kansen van de Europese online-betaalmarkt te benutten. Hij ziet het Utrechtse bedrijf in een versneld tempo groeien.

In 2005 begon Buckaroo als eerste aanbieder van iDeal in Nederland. Iets later kwam daar de mogelijkheid bij voor Sepa Direct Debit (maakt het mogelijk om vanaf elke eurorekening te incasseren) en creditcards. Later werden dat meer dan veertig betaalmethoden en giftcards. Inmiddels is Buckaroo strategisch betaalpartner voor meer dan vijfduizend organisaties en bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.