ServiceNow investeert opnieuw in MonetDB

Dit artikel delen:

MonetDB Solutions krijgt opnieuw een kapitaalinjectie van ServiceNow. In oktober 2019 kwamen de Amerikanen ook al met geld over de brug. Het Amsterdamse bedrijf kan daarmee duurzame serverless data warehouse-oplossingen bouwen, afgestemd op de prijs-, prestatie- en data-freshness-behoeftes van gebruikers.

MonetDB, destijds opgericht door onderzoekers van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), helpt gebruikers hun cloudkosten te beperken. Uitgangspunt is dat niet alle gebruikers altijd directe toegang tot alles nodig hebben. Evenmin zijn altijd de meest actuele data nodig. Bovendien vereisen niet alle applicaties reactietijden van milliseconden. En niet alle klanten zijn bereid te betalen voor ‘prestaties tegen elke prijs’.
 
Prof.dr. Martin Kersten, ceo en medeoprichter van MonetDB: ‘Gebruikers van clouddatawarehouses hebben extreem heterogene behoeften en achtergronden. Zet dus niet iedereen in hetzelfde mandje met hoge kosten.’ Volgens Kersten is de sleutel om de beste balans te vinden tussen data freshness, resource-kosten en query-prestaties voor verschillende gebruikersgroepen.

Coo Dr. Ying Zhang vult aan: ‘Met de eerste ServiceNow-investering hebben we ons opensource-databasesysteem MonetDB met succes uitgebreid van een pure analytische database-engine naar een hybride transactionele en analytische verwerkings-engine.’ 

Het is niet bekend hoe groot de investering van ServiceNow bedraagt. MonetDB is sinds 1993 pionier in kolomgebaseerde databasetechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-09T09:31:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.