Kraan breidt portfolio uit met BouwVision

Dit artikel delen:

BouwVision en Kraan Bouwcomputing gaan vanaf dit jaar door onder de naam van Kraan. Daarmee ontstaat een softwarehuis dat producten voor calculatie, 2d-meetstaten, BIM-calculatie en financiën aanbiedt met daarbij een op de bouw toegesneden Microsoft Dynamics-portfolio. Beide organisaties behoren tot de Treetop-groep van investeerder Nedvest.

BouwVision is een door Herke ICT ontwikkeld enterprise resource planning (erp)-oplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics en aangevuld met specifieke functies voor de bouw.

Kraan zocht al enige tijd naar een geschikte kandidaat om verder te groeien. Met de overname van de Herke ICT Groep door eigenaar-investeerder Nedvest begin vorig jaar kwam die er in de vorm van BouwVision. Door de krachten te bundelen, is de klantenkring - middelgrote en grote bouwbedrijven - een ruimer productaanbod aan te bieden. De bedoeling is om de Microsoft-productlijn van BouwVision te integreren met het Kraan-portfolio.

Bovendien stelt Kraan dat er door het samengaan een team ontstaat met meer ontwikkelkracht en bouwkennis. Ook is er een nieuwe directeur benoemd: Robert Harkes, de manager van BouwVision. De focus in 2022 komt te liggen op het samenbrengen van de beide organisaties, waarbij er zowel wordt gewerkt vanuit Capelle aan den IJssel (Kraan) als Alkmaar (BouwVision), en de product-integratie.  

Kraan Bouwcomputing, opgericht in 1964, is de oudste Nederlandse softwareleverancier voor de bouw- en vastgoedbranche. Investeerder Nedvest nam het bedrijf eind 2019 over met de ambitie om een ict-platform voor de bouwsector op te bouwen. Nedvest had hiervoor eerder al twee andere bouwautomatiseerders gekocht: Admicom en Brickz (tegenwoordig Frank Bouwsoftware genaamd). Begin 2021 kwamen daar Herke ICT (met BouwVision) en HomeDNA bij. De vijf bedrijven opereren onder de paraplunaam Treetop en leveren als groep een waaier aan bouwoplossingen en generieke ict-diensten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-12T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.