Gates bezorgd over gebrek it'ers in VS

Volgens Microsoft-topman Bill Gates is er een tekort aan gekwalificeerde it'ers in de Verenigde Staten. Hij zei dit tijdens de eerste dag van de Microsoft Research Faculty Summit.

Gates denkt dat het tekort ontstaan is doordat er weinig interesse is voor de studie informatica (computerwetenschappen). In India en China zijn genoeg gekwalificeerde it’ers te vinden, maar die landen hebben problemen met het vinden van geschikte product- of programma-managers. In Amerika is het net andersom, redeneert Gates.

Decaan Maria Klawe van de Princeton University deelt die mening. Zij ziet een daling in het aantal studenten voor de studie computerwetenschappen van meer dan 60 procent tussen 2000 en 2004. Zij denkt dat dit voortkomt uit de angst van potentiële studenten dat hun werk later saai zal zijn en dat ze alleen maar code zullen schrijven.

Het is niet de eerste keer dat Gates zijn bezorgdheid over het tekort aan it’ers uitspreekt. In april van dit jaar zei Gates dat hij hoopte dat de overheid het makkelijker zou maken visa te verkrijgen, zodat buitenlanders in Amerika eerder aan de slag kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-20T09:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.