Salarisexplosie bij cio's in VS

In de Verenigde Staten zijn de salarissen van chief information officers (cio’s) dit jaar met 21 procent gestegen vergeleken met 2021. Gemiddeld prijkt er voor een cio 287.500 dollar op het loonstrookje. Ervaren cio’s bij grotere ondernemingen kunnen een basisvergoeding van 350.000 dollar tegemoet zien tegen 300.000 dollar een jaar eerder.

Dit blijkt uit het salarisoverzicht dat het Amerikaanse Mondo (IT Staffing) heeft samengesteld. Cio’s zijn in trek omdat elke onderneming in wezen een it-bedrijf wordt. Het succes staat of valt met het benutten van technologische mogelijkheden, waarbij cio’s een strategische rol bekleden die gericht is op het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Waar ze vroeger op de achtergrond stonden, wordt hun bijdrage nu cruciaal geacht. De pandemie heeft deze ontwikkeling aanzienlijk versneld.

De krappe arbeidsmarkt doet de rest. Om cio’s weg te lokken bij andere bedrijven worden salarisverhogingen geboden die de dertig procent te boven gaan, zo citeert de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal een partner van management consultant Korn Ferry.

Naast een vast salaris kunnen goed presterende cio’s ook flinke bonussen en andere emolumenten tegemoet zien. De technologie-baas van Visa streek vorig jaar zeventien miljoen dollar op, terwijl zijn basisvergoeding net iets meer dan een miljoen dollar bedroeg.

Chief information security officers (ciso's) kunnen dit jaar rekenen op salarisstijgingen die eveneens in de dubbele cijfers lopen. Volgens Mondo maakt ook deze beroepsgroep een sprong van 21 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T10:18:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.