Wolters Kluwer noteert 6 procent omzetstijging

Stijging

Wolters Kluwer heeft zijn omzet vorig jaar met zes procent zien stijgen tot 4.771 miljoen euro, zowel in constante wisselkoersen als autonoom. De inkomsten uit ‘digitaal en diensten’ nam met zeven procent toe, terwijl print vier procent daalde.

De inkomsten uit ‘expert solutions’ stegen met zes procent. Bijna alle softwareproducten en bepaalde geavanceerde informatie-oplossingen vallen daaronder. De aangepaste operationele winst kwam uit op 1.205 miljoen euro, elf procent meer in constante wisselkoersen.

Ceo Nancy McKinstry stelt vast dat de versnelde organische groei van terugkerende inkomsten uit digitale en diensten, gecombineerd met een herstel van eenmalige inkomstenstromen, sterke resultaten opleverden. 'Onze nieuwe driejarige strategie, Elevate Our Value genoemd, bouwt voort op het vorige plan en versterkt onze focus op cloud-gebaseerde expertoplossingen.’

Voor 2022 verwacht het databedrijf een organische groei, zij het langzamer dan in 2021. McKinstry verwacht dat de gecorrigeerde operationele winstmarge in de eerste helft zal afnemen, maar zal stijgen voor het volledige jaar 2022. Wolters Kluwer voorziet voor 2022 circa vijf procent groei van de aangepaste winst per aandeel. De aangepaste operationele marge zal naar verwachting uitkomen op 25,5 tot 26,0 procent. In 2021 was dit 25,3 procent.

Het concern is gevoelig voor veranderingen in wisselkoersen. Maar als de huidige koersen onveranderd blijven, zal de dollarkoers een positief effect op de jaarresultaten van 2022 hebben die worden gerapporteerd in euro’s. Wolters Kluwer haalt meer dan zestig procent van de omzet uit Noord-Amerika.
Aan overnames werd vorig jaar 113 miljoen euro uitgegeven. De voornaamste acquisities waren die van Vanguard Software en LicenseLogix.

Het databedrijf kondigde vanochtend ook een nieuw aandelen-inkoopprogramma aan ter waarde van zeshonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T12:13:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.