Ict-dienstverlener Signpost zet hardware in etalage

Het Belgische Signpost, ict-partner voor het onderwijs, zet zijn hardware-activiteiten in de etalage. De dienstverlener die zich uitsluitend richt op de educatieve sector, oriënteert zich op de verkoop van zijn laptop-divisie. Het bedrijf uit Kortrijk is in België veruit de grootste op de onderwijsmarkt. Verder worden in Spanje en Frankrijk laptops aan scholen geleverd. Ook in Nederland begint de servicegerichte aanpak van Signpost aan te slaan.

De totale omzet van de hardware-divisie bedraagt ruim negentig miljoen euro, terwijl de ebitda-winst op ongeveer twaalf miljoen euro uitkomt. Ondanks deze gunstige cijfers wil Signpost af van de hardware-divisie. Een verdere Europese expansie kan beter als zelfstandige eenheid in een groter verband, zo denkt het bedrijf, dat financieel mede wordt ondersteund door de Vlaamse overheid. Onder de vleugels van een nieuwe aandeelhouder zou de hardware-divisie sneller kunnen groeien. 

Signpost heeft accountants- en adviesorganisatie Ernst & Young gevraagd de zoektocht naar nieuwe potentiële kopers te begeleiden. Het bedrijf, geleid door medeoprichter Arne Vandendriessche, wil focus houden op de onderwijssector. Signpost biedt oplossingen voor onderwijsinstellingen, scholen, medewerkers, docenten en studenten. Hierbij hanteert Signpost een servicegerichte aanpak waarbij connectiviteit, hardware, software en training wordt gecombineerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-13T12:09:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.