Flinke omzetgroei smaakt voor Cegeka naar meer

Geld groei financieel

It-dienstverlener Cegeka, met hoofdkantoor in Hasselt (Belgisch Limburg) en een tweede thuisbasis in Nederland, zag zijn omzet vorig jaar met zestien procent groeien tot 744 miljoen euro. De operationele winst steeg met twintig procent tot 66,4 miljoen euro.

Iets meer dan de helft (52 procent) van de omzet wordt nog in het thuisland België gemaakt. Het aandeel van de Nederlandse bedrijven in de omzet bedroeg 29 procent, goed voor 215 miljoen euro. Dat was 36,5 miljoen meer dan in het jaar daarvoor. Daarbij moet worden aangetekend dat het overgenomen KPN Consulting in april 2020 in de boeken kwam waardoor dat jaar een kwartaal werd gemist. Ook de twee andere grote Nederlandse acquisities, Call2 en Finavista, gingen in de loop van 2020 in de omzet meetellen. 

Het van oorsprong Belgische familiebedrijf heeft forse groeiambities. In Nederland moet de omzet tegen 2025 met de helft zijn toegenomen. Daartoe is onder meer de divisie cybersecurity versterkt. In november 2021 werd SecurIT, specialist op gebied van identity & access management, overgenomen. Cegeka wil dit jaar uitgroeien tot een topdriespeler op de Benelux-markt voor cybersecurity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-09T10:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.