Musk drukt op pauzeknop bij Twitter-deal

Twijfels over het aantal nepaccounts

Twitter

De onderhandelingen tussen Twitter en Elon Musk zijn tijdelijk opgeschort. Musk, die het sociale medium wil overnemen voor 44 miljard dollar, wacht het onderzoek naar nep- en spam-accounts even af. Er was al veel gedoe over het overnameplan.

'Twitter-deal tijdelijk on hold in afwachting van details achter de berekening dat spam/fake accounts inderdaad minder dan vijf procent van het aantal gebruikers betreft.' Met die woorden legt 's werelds rijkste mens via een tweet een bommetje onder zijn voornemen om het sociale medium te kopen.

Musk deed in april een ongevraagd bod van 44 miljard dollar op Twitter. Hij maakte weinig bekend over zijn plannen met het platform, hoewel hij wel aangaf zogeheten bot accounts te willen aanpakken. Zulke geautomatiseerde accounts worden vaak gebruikt om spam te verspreiden. Twitter reageerde snel door te melden dat nog geen vijf procent van de dagelijks actieve accounts nep is. Deze bewering is nu dus onderwerp van onderzoek.

Moderatie

Ook meldde de Zuid-Afrikaan dat hij vindt dat Twitter te strikt omgaat met tweets met inhoud die de voorwaarden schenden. Van Musk is bekend dat hij geen voorstander van content-moderatie is. Het sociale medium doet de afgelopen jaren juist veel moeite om de hoeveelheid slechte inhoud te beperken en is alleen al om die reden kritisch over Musks overnameplan.

Financiële grootmachten als Apollo, Morgan Stanley en Thoma Bravo bekijken eveneens of zij Twitter kunnen overnemen, al dan niet in samenwerking met andere investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-13T13:11:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.