Unica lijft ict-detacheerder Working Spirit in

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, neemt Working Spirit uit Deventer over. Deze onderneming is sinds haar oprichting in 2003 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de landelijke markt van ict-detachering en beschikt over ruim 150 it-specialisten.

Het bedrijf wordt onderdeel van het cluster Unica ICT Solutions, een snelgroeiende allround-ict-dienstverlener met 250 werknemers. De expertise en capaciteit van Working Spirit zorgen voor een forse uitbreiding van de kennis binnen dit cluster en detachering van it-specialisten kan als nieuwe dienstverlening aan klanten worden aangeboden.

Working Spirit detacheert ict-specialisten op het gebied van softwareontwikkeling (.NET & Java), it-infrastructuur en Data & Analytics. Het bedrijf detacheert zowel eigen medewerkers als freelancers en telt 75 vaste medewerkers en een gemiddelde flexibele schil van 75 zzp’ers die in opdracht van Working Spirit actief zijn. Naast detachering leidt Working Spirit vanuit een eigen academie ook it-medewerkers op voor zijn klanten.

Ook detachering

"Unica ziet in de hele breedte van de technische dienstverlening een toenemende behoefte bij zijn klanten om projecten integraal uit te voeren"

De expertise en detacheringsdiensten van Working Spirit zorgen voor een verdieping en uitbreiding van de ict-activiteiten die Unica ICT Solutions levert. Alle dienstverlening rond de levering en implementatie van ict-omgevingen van klanten werd tot dusverre alleen in projectvorm uitgevoerd en ondersteund vanuit een professionele managed-servicesorganisatie. Met de overname van Working Spirit kan Unica ICT Solutions zijn diensten nu ook in detacheringsvorm aanbieden. De academie van Working Spirit voorziet daarnaast in een bewezen aanpak om personeelstekorten in de ict te beperken. Die aanpak is ook te wenden om ict-talent op te leiden voor de andere disciplines uit het Unica netwerk van bedrijven. Unica ziet in de hele breedte van de technische dienstverlening een toenemende behoefte bij zijn klanten om projecten integraal uit te voeren, waarbij digitalisering steeds belangrijker wordt.

John Quist, ceo van Unica, stelt dat de eigen dienstverlening niet meer los is te zien van hightech-ict-oplossingen. 'De acquisitie van Working Spirit versterkt niet alleen Unica ICT Solutions, maar stelt ons ook beter in staat om schaars ict-talent voor onze hele organisatie aan te trekken en zich daarna optimaal te laten ontwikkelen.'

Eigen naam

Working Spirit verwacht als onderdeel van Unica gemakkelijker een breder klantsegment te bedienen, zonder het onderscheidende informele karakter van de organisatie te verliezen. De persoonlijke aandacht voor zijn medewerkers en de reputatie zijn belangrijke succesfactoren voor Working Spirit, dat om die redenen ook onder eigen naam blijft opereren. Working Spirit blijft onder eigen naam opereren. Zij bedient grote ondernemingen zoals ABN Amro, ASML, ING Bank en Thales en wil die portefeuille als onderdeel van Unica verder uitbreiden.

Unica nam het bedrijf over uit de portefeuille van investeringsmaatschappij Antea. De onderneming heeft op deze investering een uitstekend rendement behaald van iets meer dan vijftig procent per jaar. De verkoopopbrengst in relatie tot de kostprijs bedroeg 4,6 in een periode van ruim drieënhalf jaar.

Antea is een Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op het mkb. Zij kenmerkt zich door een ondernemende aanpak en een hoge mate van operationele vrijheid voor het management van de bedrijven waarin zij investeert. Antea richt zich op bedrijven met een omzet van 7,5 miljoen tot honderd miljoen euro en met een ebitda van minimaal anderhalf miljoen, die bij voorkeur actief zijn in de sectoren industrie, food, ict en zakelijke dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-18T11:38:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.