RightBrains eert topper die diversiteit stimuleert

Diversity diversiteit

RightBrains zoekt leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren. Zij maken namelijk kans op de Digital Leadership Award 2022. Computable helpt de organisatie bij de zoektocht. Bent u of kent u iemand die deze prijs moet winnen? Doe dan snel uw voordracht!

RightBrains biedt een carrière- en mentoringplatform aan voor vrouwen die een carrière ambiëren in de ict-sector. Het bureau ijvert er al jaren voor de diversiteit in deze sector te vergroten. Daarom heeft het ook deze award in het leven geroepen, om leiders in het digitale werkveld die diversiteit in hun organisatie nastreven te eren.

Dit doet RightBrains niet zelf. Genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een vakjury met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. Hanneke Takkenberg (management education aan de Rotterdam School of Management), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), ass. prof. Jeroen van der Velden (strategy alignment aan de Nyenrode Business University) en Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable). Ook kan het publiek later nog stemmen op de uiteindelijk genomineerden.

Winnaar 2021

"Digitale transformatie gaat over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van verouderde denkpatronen"

De organisatie eert met de Digital Leadership Award iemand in het digitale werkveld die diversiteit in de organisatie stimuleert. ‘De digitale revolutie heeft een impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst’, zegt Geke Rosier van RightBrains. De komende jaren van digitale transformatie gaan volgens haar niet meer over technologie, maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van verouderde denkpatronen. ‘De dagen van 'command-and-control', 'winner-takes-all'-leiderschap zijn voorbij. De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.'

Benji Coetzee, digital director bij VodafoneZiggo, won vorig jaar de Digital Leadership Award. Zij kreeg de prijs voor het opbouwen van de digitale aanwezigheid van VodafoneZiggo en haar bijdrage aan de transformatie van het bedrijf naar een ‘high performing digital enterprise’. Coetzee is ook vermeld als een Forbes Top 60 vrouwelijke leider in technologie en ondersteunt actief vrouwen in technologie.

Nomineer uw favoriete digitale leider

RightBrains en Computable nodigen u uit een digitale leider te nomineren die diversiteit heeft geïntegreerd als succesfactor voor innovatie in de organisatie. Deze leiders hebben de toename van het aantal vrouwen in digitale technologie als belangrijk doel op de strategische agenda staan. Nominaties kunnen tot en met zondag 7 augustus worden aangedragen. De top vijf genomineerde leiders wordt door een vakjury gekozen. De winnaar wordt 4 oktober bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse awards event van RightBrains.

Nomineer hier uw favoriete digitale leider!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-12T11:22:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.