Klanten zien overname VMware niet zitten

In een opvallend gemeenschappelijk standpunt stellen vier grote Europese gebruikersverenigingen dat de overname van VMware door Broadcom geen goede zaak is. Ze vrezen voor prijsstijgingen, kwaliteitsverlies en fors mindere investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

De overname van VMware door Broadcom werd in mei aangekondigd. De Singaporese chipbakker legt 61 miljard dollar op tafel. De Europese Commissie moet die deal nog goedkeuren en vroeg de gebruikersverenigingen naar commentaar. Het gaat om het Belgische Beltug, het Nederlandse CIO Platform, het Duitse Voice en het Franse Cigref.

Die erkennen dat VMware een dominante positie heeft bij gebruikers en dat de technologie veel verder staat dan het Hyper V-aanbod van Microsoft of de oplossing van de publieke-cloudleveranciers. ‘VMware is de leidende leverancier van virtualisatiesoftware maar kiezen voor een ander aanbod is niet makkelijk en vraagt een overgangsperiode van drie tot vijf jaar’, zo wordt gesteld. De gebruikersverenigingen vergelijken de situatie van VMware met de positie van Microsoft Office.

Ze hebben echter geen hoge pet op van BroadCom en verwijzen naar de overname van Symantec in de zomer van 2019. ‘Dat leidde toen wereldwijd tot disproportionele prijsverhogingen’. De vier gebruikersgroepen vrezen dat hetzelfde zal gebeuren met VMware. ‘Broadcom is niet echt een softwarebedrijf. Het wil zich in de markt kopen en focust minder op productontwikkeling. Wij vrezen dat de producten van VMware niet langer concurrentieel zullen zijn waardoor gebruikers naar de Hyper V-oplossing van Microsoft geduwd worden.’ Dat is volgens de gebruikers ook geen goede zaak wegens de marktdominantie van Microsoft met O365 en MS Azure.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De eerste prijsverhoging van 10% is al aangekondigd. Er wordt per 1-10 geen 7 punten per GB RAM meer gerekend, maar 7.7 punten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-07T10:47:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.