Noors geld voor ambitieus groeiplan Specialisterren

It-dienstverlener Specialisterren uit Utrecht, een organisatie die mensen met een vorm van autisme inzet voor het testen van software en robotic process automation (rpa), krijgt een financiële injectie van Unicus Holding. Dit Noorse bedrijf investeert in Specialisterren om honderden it-banen te creëren in Nederland voor autisten. Het heeft een meerderheid van de aandelen gekregen maar de zittende directie behoudt een controlerend aandelenbelang.

Unicus is op het gebied van it en autisme reeds actief in Noorwegen, Zweden en Finland en richt zich nu op de uitbreiding van het concern in onder andere Nederland en Polen. Het doel in Nederland is om duizend mensen met autisme een baan te kunnen geven. Om deze groei met steun van Unicus  in goede banen te leiden, blijft de directie van Specialisterren in handen van oprichter Sjoerd van der Maaden en Hein Masseling.

Unicus is opgericht in 2008 door Lars Johansson-Kjellerød. Het it-bedrijf is gespecialiseerd in data-science, softwareontwikkeling, kwaliteitscontrole en softwaretesting. De Noorse investeringsmaatschappij Ferd is meerderheidsaandeelhouder van Unicus.

Sociale onderneming

Specialisterren is een zogeheten geregistreerde social enterprise. Het bedrijf is opgericht door Sjoerd van der Maaden. Toen hij met zijn gezin een jaar over de wereld zeilde, zag hij hoe goed zijn zoon met autisme zich ontwikkelde. Door het wegvallen van alle stressfactoren kwamen de talenten van de jongen opeens tot hun recht. Dit inzicht leidde in 2008 tot het ontstaan van Specialisterren: een it-bedrijf gespecialiseerd in het leveren (testen) van software en rpa-diensten. Inmiddels heeft het bedrijf ruim zeventig werknemers, waarvan er tachtig procent een vorm van autisme heeft. Door het bieden van prikkelarme werkomstandigheden, loopbaanbegeleiding en een vast contract met goed salaris, kunnen deze mensen floreren en een solide toekomst opbouwen. Specialisterren levert diensten aan onder meer Schiphol, meerdere fintech-bedrijven, de Nationale Politie en De Nederlandse Bank.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-20T11:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.