Oog Circular IT Holding valt op NEG Group

Circular It Group, onderdeel van Waterland Private Equity Investments, wil de NEG Group uit Nieuwegein overnemen. De bedrijven hebben hiervoor bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd. Beide zijn actief op het gebied van het verkopen en verhuren van gebruikte ict-apparatuur.

De Circular It Group is opgericht in 2022 door een combinatie van twee Nederlandse organisaties, Maxicom IT Distribution en Aliter Networks, financieel ondersteund door investeerder Waterland. Maxicom IT Distribution is een circulaire it-hardwareleverancier uit Zoetermeer en Aliter Networks uit Almere (met ook een kantoor in Singapore) levert opgeknapte datacenterproducten en -restpartijen van Cisco, Juniper, HP en Dell.

Samen met Waterland willen ze de komende jaren onder de paraplu van de Circular It Groep middels een overnamestrategie uitgroeien tot een circulaire it-dienstverlener met een omzet van ruim driehonderd miljoen euro. Afgelopen augustus werd al IRent uit Amersfoort gekocht. Dit bedrijf verhuurt in Europa servers, opslagsystemen, netwerkoplossingen en overige datacenter- en werkplekapparatuur, ook op basis van daadwerkelijk gebruik (hardware-as-a-service).

Nu is het de beurt aan de inlijving van de NEG Group, bestaande uit NEG-ITSolutions, CTC IT Solutions, iUsed, Digital Deploy en stichting ITdonations. Het bedrijf, opgericht in 1993, levert en beheert zowel nieuwe als jong gebruikte (refurbished) werkplekapparatuur en verwerkt apparaten na hun definitieve afschrijving (logistiek, dataverwijdering, waardering van de restwaarde en recycling).

De Circular IT Group heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort, Nieuwegein en Singapore. Er zijn zo'n tweehonderd man werkzaam bij de groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-24T12:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.