Opname vakantiedagen drukt winst bij Ctac

Business- en cloudintegrator Ctac uit Den Bosch zag zijn omzet in het derde kwartaal met 17,3 procent toenemen naar 29,2 miljoen euro. Maar ondanks de sterke omzetgroei lukte het niet om meer winst te behalen. Ook het bruto-bedrijfsresultaat bleef steken op het niveau van dezelfde periode een jaar geleden.

De omzet per werknemer daalde zelfs van 166.000 euro naar 157.000 euro. De winstmarge (ebit) kromp naar 4,1 procent. Ctac wijt dat mede aan relatief veel opgenomen vakantiedagen. Ook investeringen in het veranderprogramma Ignite in talent-, kennisontwikkeling en opleiding van jong talent brachten extra kosten met zich mee. Verder is de impact van inflatie merkbaar. De gestegen energieprijzen bij de datacenters, hogere kosten voor softwarelicenties en hogere rentetarieven drukken de kosten omhoog. Maar Ctac kan deze kosten grotendeels doorberekenen aan klanten via indexering van tarieven.

Over de eerste negen maanden van dit jaar behaalde Ctac een omzetgroei van 12,5 procent. Zowel in Nederland als België lopen de zaken goed voor de SAP-specialist. Ook de integratie van het onlangs overgenomen Technology2Enjoy ligt op schema. 

Detachering en projecten leverden een sterke bijdrage. Ook binnen cloudservices was sprake van groei, meldt ceo Pieter-Paul Saasen. Voor heel 2022 rekent hij op een enkelcijferige autonome omzetgroei en een ebitda-marge van tien à twaalf procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-26T12:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.