Intel kondigt miljardenbezuiniging aan

Daling

Chipfabrikant Intel wil in 2023 drie miljard dollar en maar liefst tien miljard dollar aan kosten besparen in 2025, onder andere door het mes te zetten in het personeelsbestand. Volgens topman Pat Gelsinger zijn de kosten van het bedrijf te hoog en de marges te laag. Intel telt ruim 120.000 werknemers en zag in het derde kwartaal de nettowinst teruglopen tot 2,4 miljard dollar.

Vergeleken met het derde kwartaal van 2021 (winst: 5,9 miljard dollar) daalde de nettowinst in de afgelopen drie maanden met 59 procent tot 2,4 miljard. Intel meldde tevens een omzetdaling van vijftien procent tot 15,3 miljard dollar, vergeleken met 18,1 miljard dollar een jaar geleden.

Het chipconcern draait een moeizaam jaar, onder meer door een afnemende vraag naar pc's bij consumenten en in het onderwijs, voorraadproblemen en een omzetdaling bij de datacentertak. Een lichtpuntje voor het bedrijf is de Network and Edge Group die goed presteert onder de impuls van een sterke vraag naar 5G-, edge- en ethernet-producten.    

Naast de rigoureuze kostenbesparingen wil Intel blijven investeren in nieuwe markten (die van grafische processors voor gamers bijvoorbeeld) en nieuwe chipfabrieken. Die bouwactiviteiten wil de chipgigant niet meer volledig zelf financieren, maar dit doen met grote vermogensbeheerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-28T12:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.