Softwaremaker Mews ontvangt miljoeneninjectie

Investering dollar groei

Het softwarebedrijf Mews, met hoofdkantoor in Amsterdam, haalt 185 miljoen dollar op om het hotelwezen te transformeren met cloudoplossingen. Volgens ceo Matthijs Welle stelt deze kapitaalinjectie Mews in staat om de productontwikkeling en de internationale expansie te versnellen. Ook staan er overnames op stapel.

Mews is een cloud-native vastgoed-beheersysteem dat alle handelingen voor moderne hoteliers en hun gasten wil vereenvoudigen en automatiseren. Welle: ‘Van de boekingsmodule tot het uitchecken, van de receptie tot het beheer van inkomsten, elk proces is eenvoudiger, sneller en meer verbonden.’ 

Richard Valtr, oprichter van Mews, meldt dat de hotelsector dit jaar terugslaat in zo goed als elke regio en elk segment. 'Tegelijkertijd zien we een sector die enorme veranderingen heeft ondergaan, die technologie omarmt om zijn activiteiten te moderniseren en te stroomlijnen. Onze klanten gebruiken de Mews Hospitality Cloud om meer dynamische en winstgevende verblijven voor gasten te creëren. Mews concentreert zich hierbij niet alleen op hotelovernachtingen, maar ook op long stays, co-working, abonnementsvormen en nog veel meer.’ Behalve hotels gebruiken ook restaurants de software. 

Onlangs kondigde het bedrijf Mews for Salesforce aan, volgens Valtr de eerste echte integratie tussen een property management system en Salesforce CRM. Verder deed het bedrijf zijn eerste productacquisitie van kassasysteem-innovator Bizzon. Mews Ventures, de investeringstak van Mews, aast op nieuwe overnames.

De nieuwe financiering brengt het totale geïnvesteerde bedrag op meer dan 225 miljoen dollar. De laatste investeringsronde werd geleid door het Zweedse Kinnevik en Goldman Sachs. Ook Salesforce Ventures en het Nederlandse Henq zijn weer van de partij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-15T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.