Red Hat en Oracle gaan strategische samenwerking aan

Red Hat gaat nauwer samenwerken met Oracle. Als eerste stap lanceert de IBM-dochter zijn commercieel Linux-opensourceplatform op Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Dit betekent dat klanten van OCI meer keuze in besturingssystemen krijgen.

Red Hat Enterprise Linux functioneert nu met gecertificeerde configuraties van flexibele virtuele machines in de cloud van Oracle. Dit maakt de migratie van bestaande Red Hat Linux-workloads naar het Red Hat-platform naar Oracle efficiënter, stellen beide leveranciers. Ook de prijsprestatieverhouding zou verbeteren. Bovendien kunnen klanten voortaan rekenen op de ondersteuning van zowel Red Hat als Oracle dankzij een gezamenlijke overeenkomst voor support.

Gezamenlijke klanten van Oracle en Red Hat, dat veruit marktleider is bij commerciële Linux-platforms, kunnen hiermee een fundament bouwen voor toekomstige computing-implementaties op Red Hat. Ze hoeven daarbij de waarde van hun bestaande it-investeringen niet te verliezen.

Net als IBM moest Oracle aanzien hoe AWS, Microsoft Azure en Google Cloud de markt domineerden, maar dankzij zijn ‘industry clouds’ weet Oracle weer aan te haken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-01T11:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.