Wolters Kluwer groeit lekker door

Geld groei financieel

Wolters Kluwer zag zijn omzet over 2022 met zes procent toenemen tot 5,4 miljard euro. De groei van de inkomsten uit digitale producten en service-abonnementen zet zich voort. De operationele winst nam 7 procent toe tot 1,4 miljard euro.

De softwareleverancier en informatiedienstverlener vervolgt daarmee de groeiversnelling die in 2020 was ingezet. Voor het lopende jaar wordt voortzetting van deze gunstige ontwikkeling verwacht.

Ceo Nancy McKinstry kondigde aan dat  in maart vier grote enterprise software-bedrijven worden samengevoegd tot een nieuwe divisie. Corporate Performance & ESG gaat grote ondernemingen en banken geïntegreerde meet- en rapportagesystemen bieden op het gebied van financiën, operaties, en milieu, maatschappelijk en governance. De nieuwe divisie biedt software voor het meten van prestaties (CCH Tagetik), EHS/ORM-software (Enablon), Finance Risk & Reporting en interne auditsoftware (TeamMate). De samenvoeging moet meer synergie brengen. 

De meeste bedrijven zaten eerder in de divisie Governance, Risk & Compliance (GRC). Die divisie gaat nu Financial & Corporate Compliance heten. De meeste klanten van dit concernonderdeel zitten in de VS. De bedrijfseenheid Enterprise Legal Management (ELM), thans nog onderdeel van GRC Legal Services, verhuist naar de divisie Legal & Regulatory. McKinstry denkt dat dit beter past bij de Legal Software-business. 

De ‘expert solutions’ van Wolters Kluwer die domeinkennis combineren met technologie maakten vorig jaar 56 procent van de totale omzet uit. De inkomsten uit software waren goed voor 44 procent van de omzet. Daarbij nam de omzet uit cloud software met zeventien procent toe. 

Vorig jaar kocht Wolters Kluwer voor een miljard dollar aan eigen aandelen in. Dit jaar gaat het concern met hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn opnieuw voor een miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-22T11:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.