Cegeka bouwt verder uit tot Europese groep

Door de overname van de Italiaanse activiteiten van Westpole, verdubbelt Cegeka in een klap in omvang in Italië. Het is de volgende stap in de internationale, en vooral Europese, uitbouw van de Belgische it-groep.

Westpole Italië is actief in it-infrastructuur (datacenters en werkplek hardware, software en technische diensten) en dienstverlening voor zowel particuliere als overheidsklanten. Het bedrijf telt in eigen land 190 werknemers, verspreid over vier locaties met Milaan als hoofdzetel.

Hoeveel Cegeka betaalt voor de Italiaanse activiteiten van Westpole is niet bekendgemaakt. Het bedrijf wordt op termijn geïntegreerd in Cegeka Italië. ‘Dat schept ook kansen voor de werknemers van Westpole, die 'zich verder kunnen ontwikkelen in een grote Europese it-organisatie', zegt Stefania Donnabella, managing director van Cegeka Italië. Westpole is overigens ook actief in België, maar daar staat deze overname volledig los van.

Europees?

Hoe Europees is Cegeka intussen? De groep is intussen, naast België en Nederland, aanwezig in  Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Italië, Luxemburg, Moldavië, Roemenië, Slowakije en Zweden. Ook in de Verenigde Staten heeft Cegeka een filiaal.

De Cegeka Groep realiseerde in 2021, de laatste beschikbare cijfers, een omzet van 744 miljoen euro. Dat was een stijging van zestien procent in vergelijking met 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-24T12:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.